12.04.2018

Yhdessä vahvistamme työhyvinvointiamme asiakkaidemme parhaaksi

Työterveyslaitos määrittelee työhyvinvoinnin olevan turvallista, terveellistä ja tuottavaa työtä, jota ammattitaitoiset työntekijät ja työyhteisöt tekevät hyvin johdetussa organisaatiossa.

Me Otaverkossa pohjaten kokemukseemme uskomme, että työhyvinvointia rakennetaan päivittäisessä työssä, prosesseissa, käytännöissä ja kohtaamisissa. Niin työ- kuin muullekin hyvinvoinnille välttämätöntä on toisen ihmisen kohtaaminen. Hyvinvointi kasvaa pienistä teoista ja eleistä, toisen huomioimisesta, sanoista kiitos, anteeksi ja ole hyvä.

Työhyvinvointi ei kuitenkaan synny sattumalta. Se on pitkäjänteisen työn tulosta. Meille Otaverkossa ihminen on tärkeä ja tämä näkyy kaikessa toiminnassamme aina rekrytoinnista alkaen. Pyrimme kaikessa toiminnassamme huomioimaan vaikutukset ihmisiin ja ihmisten hyvinvointiin. Järjestämme runsaasti erilaisia kohtaamisia niin työssä kuin sen ulkopuolella: tiimipalavereja, grillibileitä terassilla, lautapeli-iltoja työpäivän päätteeksi, kuukausipalavereita kera pekonin ja munakkaan. Kohtaamisten kautta opimme tuntemaan toisemme sekä kollegoina että ihmisinä. Tätä kautta pyrimme rakentamaan aina vain parempaa työhyvinvointia.

Viimeisin selkeä, konkreettinen tempauksemme oli maaliskuun lopulla, jolloin siirryimme koulutus- ja virkistyspäivään Espoon modernin taiteen museo EMMAan. Saimme oppia oman työn johtamisesta ja ajankäytönhallinnasta. Molemmat ovat teemoja, jotka ovat puhututtaneet meillä ja joihin on toivottu ulkopuolista näkemystä. Tämän jälkeen saimme virkistää aivojamme opastetulla kierroksella EMMAn näyttelyihin. EMMAsta suuntasimme vielä porukalla syömään ja konserttiin.

Taiteen hyvää tekevä vaikutus on jo entuudestaan tuttua. Innolla jäämme odottamaan, millaisia vaikutuksia ajankäyttöön liittyvillä uusilla ajatuksilla ja taidoilla on koko yhteisön hyvinvoinnille.