Palvelimet ja kapasiteetti

Tarvitsetko palvelinkapasiteettia tai palvelinklusterin? Suunnitelmissa siirtää nykyinen ympäristösi pilveen? Vai pilvestä kotimaiseen konesaliin? On palvelintarpeesi mikä tahansa, löydämme yhdessä juuri sinun tarpeitasi vastaavan ratkaisun. Toimitamme esimerkiksi palvelinkapasiteettia palveluna halutulla ylläpito- ja palvelutasolla, virtuaalipalvelimia, yksityistä ja julkista pilveä sekä dedikoituja laitteita.
Otaverkon toiminnan ytimessä ovat omat konesalit. Ne antavan meille joustavuutta, ketteryyttä ja nopeutta tarvitsemasi ratkaisun toteuttamiseksi – emme ole kolmannen osapuolen työn ja aikataulun varassa. Ratkaisusi voi sisältää esimerkiksi sekä kapasiteettia omasta salistamme että julkista pilveä: hybridipilvi mahdollistaa julkisen pilven joustavan käytön yhdistettynä tietyn datan sijaitsemiseen meidän salissamme Suomessa. Voimme myös suunnitella ja toteuttaa vaikkapa koko nykyisen ympäristösi siirron pilveen.
Otaverkon palvelinylläpitopalveluun voi valita erilaisia moduuleja. Palvelun käyttöönotossa sovitaan moduuleista, ylläpitotasosta ja palveluajoista. Peruspalvelutasomme on arkisin kello 8 – 16, ja tarvittaessa tarjoamme palvelua vuorokauden ympäri. Palvelinylläpidon ylläpitomoduulit ovat laitteisto-, käyttöjärjestelmä-, tietokanta- ja sovellusylläpito. Ylläpitopalveluun sisältyy aina valvontapalvelu ja tekninen tuki.
Voit lukea erilaisista mahdollisuuksista seuraavassa:
Kapasiteettipalvelu
Kapasiteettipalvelulla tarkoitetaan asiakkaan käyttöön osoitetun Otaverkon omistaman laitteen tai virtuaalisen laitekapasiteetin käyttöoikeutta sekä laitteen tai alustan toimintavalmiuden ylläpitoa. Kapasiteettipalveluna voi olla virtuaalipalvelin, dedikoitu palvelin tai pilvikapasiteettia.
Virtuaalipalvelin
Virtuaalipalvelin on Otaverkon alustalla sijaitseva kustannus- ja energiatehokas palvelinratkaisu, jonka käyttöönotto on nopeaa ja jonka käyttäminen on vaivatonta. Virtuaalipalvelinpalvelu on joustava, skaalautuva ja nopea. Tarvittaessa tarjoamme myös ylläpito- ja valvontapalveluita.
Asiakaskohtainen laite
Jos virtuaalipalvelin ei ole paras vaihtoehto, Otaverkko tarjoaa myös yksilöllisiä ratkaisuja kapasiteettipalveluna asiakaskohtaisella eli dedikoidulla laitteella. Kapasiteettipalveluna tarjottava laite voi olla korttipalvelin tai itsenäinen räkkipalvelin ja sen keskeiset ominaisuudet kuvataan palvelusopimuksessa. Kapasiteettipalveluun sisältyvä laitetason ylläpito sisältää teknisen tuen sekä laitteen automaattisen valvonnan, jolla voidaan havaita laitteen vikaantuminen, esimerkiksi kiintolevyn rikkoutuminen.
Pilvipalvelu
Julkinen pilvi on hyvä valinta silloin, kun tarvitset skaalautuvaa ja joustavaa kapasiteettia eivätkä latenssi- ja laskentatehovaatimukset ole kriittisiä. Kauttamme on mahdollista saada AWS:n ja Azuren palveluita. On myös mahdollista rakentaa hybridiratkaisu, jossa osa kapasiteettia sijaitsee Otaverkon salissa ja osa kapasiteettia julkisessa pilvessä. Otaverkolta saat myös konsultointia ja suunnittelutyötä pilvitarpeitasi varten. Voimme esimerkiksi suunnitella ja toteuttaa koko nykyisen ympäristösi siirron pilveen.
Konesalipalvelut
Vaikka pilveen siirtyminen onkin trendikästä, nykyaikainen konesali yhä vastaa monenlaiseen tarpeeseen. Otaverkon konesalipalvelua suositellaan ratkaisuksi organisaatioille, joille on tärkeää, että IT toimii luotettavasti, turvallisesti ja katkeamatta. Otaverkolla on lukuisia palvelinsaleja, joista löytyy parhaiten soveltuva laitetila kaikenkokoisille organisaatioille ja monenlaiseen tarpeeseen. Otaverkon konesalipalvelut tarjoavat sekä omassa käytössä olevaa kaappitilaa kuin myös pelkkiä yksittäisiä laitepaikkoja. Oman laitekaapin haltijoilla on ympärivuorokautinen pääsy palvelintiloihin. 24/7/365-pääsy omaan lukittuun palvelintilaan onnistuu kulkukortilla ja omilla avaimilla.